Мъдрости

 Keys-to-WisdomИстинският успех включва щастливо и приятно пътешествие, което аз предпочитам да наричам ,,щастливи пътища”. По който и път да поемете вие ще попаднете на засади и на трудно проходими местности. Вярата в Бог и факта, че имаме добро семейство помагат в най трудните моменти. Семейството, онова в което човек се е родил или онова, за чийто създаване ще спомогне в бъдеще е най- важната му връзка в живота. Тъкмо в семейната среда ние получаваме истинските си уроци на живота-любовта, прошката, самодисциплината, работата. Ако всеки ден излизате от такъв дом ще установите, че по голямата част от пътуването ви ще бъде по ,,щастливи пътища.”

 

Oсновните опасности в живота идват от прекалените прeдпазни мерки.

Алфред Адлър

 

Повечето от промените които смятаме, че виждаме в живота са в резултат от истини, които първо печелят популярност а после я губят. 

Робърт Фрост

 

На земята не съществуват безинтересни теми, има само незаинтересовани хора.

 

В зрънцето пясък да съзреш света,

и небесата – в чашката на цвете,

в дланта си да сбереш безкрайността,

и вечността – в един от часовете.

 Уилям  Блейк

 

Животът не е да поставим всички неща на местата им и после да се опитваме да запазим всичко така. Това не се нарича живот – това е застой, това е смърт. Да се опитвате да направите всяко нещо в живота си ,, стабилно”, да не разклатите лодката си – това е идеалният път към страданието.

 

Ние се страхуваме да разчитаме на крилете си.

Непрестанно се грижим и почистваме перата им, но не смеем да им поверим теглото си. Твърде често прибягваме до сигурността на клончето, на което сме кацнали.

 

Животът е толкова пълен със смисъл и цел,

И най-вече с красота под обвивките си,

че един ден ще откриете, че земята просто прикрива вашия рай.

Ами тогава кураж да го откриете.

Това е.

Куражът е в сърцата ни, но знайте че ние сме само поклонници на път през незнайни страни към дома.

 

В момента, в който човек започне да сънува буден, един чародейски свят на неочаквани възможности се открива пред него. Един свят, където пределната дързост става реалност. Където неочакваното е очаквано. Едва тогава започва истинското приключение на човека.

 

Нито мъдростта, нито свободата са съвместими със слабостта.

Вовенарг.

 

В любовта страх няма, но съвършената любов пропъжда страха, защото в страха има мъка.Който се бои не е съвършен във любовта.

 

Храбростта представлава най голямата щедрост, тъй като храбрите хора са разточителни по отношение на най-скъпоценното нещо-собствения си живот.

К.Л.Берне

 

Не приемай неумението да се защитиш за готовност да се жертваш.

 

Тайната на нещастията ни се състои в това, че имаме прекалено голяма възможност, за да разсъждаваме дали сме щастливи или не.

Бърнард Шоу


Ние сме толкова безпомощни, колкото и децата.ние незнаем отговора, защото дори сме забравили, че съществува такъв въпрос.ние се прееструваме, сякаш живота ни има сигурна основа, и не обръщаме внимание на безпокойството, тревогата и смущението, които ни преследват.

Зигмунд Фройд

 

Ако искате да не се плашете от нищо, спомнете си, че може да се страхувате решително от всичко.

Сенека Младши

Ние трябва да живеем живота си така, сякаш имаме върховна мисия да издигаме, да помагаме, да разширяваме,а не да потискаме и обезсърчаваме.Нашето поведение би трябвало да показва, че сме тук, на тази земя, за да участваме в тази великолепна постановка на живота, като допринасяме за добруването на човечеството.