От своя опит

От своя опит съм се убедила, че когато няма никой около нас, който да ни помогне, това означава, че можем да се справим сами.
Това е моментът, когато трябва да се обърнем към себе си и да потърсим Силата в нас. Това е като в приказката за неволята, когато ние търсим помощ отвън и чакаме да се появи някой, който да ни спаси, докато осъзнаем, че това, което ни трябва е в самите нас.
Помнете, че никога не ни се дават уроци, които не сме готови да научим. Щом в този момент сме останали сами, това си има причина. И това се случва именно, за да ни насочи навътре към нас. Това означава, че ние имаме силата, която ни трябва.
Знайте, че когато имате нужда от помощ, Вселената винаги ще намери начин да ви изпрати нещо или някого.
Всичко, което ми е необходимо, идва при мен в точния момент.
Често когато се чувстваме сами, се опитваме да променим света и да накараме околните да се погрижат за нас. Но да насилваш някого да направи нещо за теб и да го караш да се чувства длъжен да го прави, не само че не помага, а напротив – още повече отблъсква другите.
В други случаи решаваме, че като сменим работата или града, в който живеем, там – на другото място ще попаднем на по-любящи хора и светът ще е по-приятелски настроен
Запомнете, че можем да си помогнем
когато приемем това, което ни се случва,
когато се огледаме във външия свят и открием границите, които си поставяме,
когато се доверим на силата в нас и поемем отговорност за живота си.
А когато си помогнем ние, тогава ще ни помогнат и други.
Когато открием любовта в себе си, ще започнем да привличаме любящи хора.
И не забравяйте, че никога не сте сами!

You may also like...