Силата на нашите сънища

 Спомняте ли си, сънищата си? Мислите ли, че може да ги имате и какво означават те за вас?Сънищата са като митове , цветни и те винаги носят послания за нас.
Но трябва да сме готови да ги приемем. Ние можем да ги пренебрегваме като нещо глупаво, срамно или нереалистично, защото за да бъдеш културен в днешно време и навлизане на западният тип мислене в нашето общество, сме свикнали да отхвърляме всичко, което не е научно или част от събуждането на реалността. Ние също така сме склонни да се противопоставяме на нещата, които застрашават нашата идентичност. Научили сме се да се доверяваме само на нашите пет сетива заедно с културните норми и догми, които носим с нас и така създава ме обектива за нашия мироглед. Но сънищата са част от нашата реалност. Те представляват невидимите сили зад работата на нашият живот. И тези сили са реална част от нас, могат да ни донесат важни послания и прозрения в това кои сме и посоката на живота ни да се случи. И този процес е много личен и специфичен за пътя на всеки човек. Сънищата ни са с богато въображение, с пъстри и оживени претенции. Тъй като ние се стремим към самостоятелна интеграция, те могат да представляват части от нас, които ние подтискаме, и които имат нужда от себе-изразяване…части от себе си, които  не сме споделили  на глас.. Особено силно чувствителните  и интуитивни хора са настроени към властта на въображаемия свят, който може да достигне до дълбините на подсъзнанието и да извлече отдавна забравени или пренебрегнати части на душата. След извеждане навън, тези аспекти могат да дадат нов тласък, дъх и жизненост обратно в безжизненото съществуване. В  работата ми с хора, аз насърчавам намирането на начини да се възвърне живота обратно в творческият си дух. Намирам, че когато хората правят това, проблемите на живота им излизат на повърхноста, започват  да се развиват и изглаждат. Става въпрос за достъпа до и в чест на по дълбоко себе си, за намирането на по богат и смислен живот.
То  е като скъпо дете в рамките на който трябва да се  играе и весели, и да се наслаждаваме  на новият си  живот. Подобно на слънцето , детето е проводник на жизненост. Същото е с творчеството и въображението на духа ни. Ако ние не оставим тази отвореност и въображение да текат по някакъв начин, без намесата на ума, то тя ще заседне и ще стане токсична за живота ни. Точно като физическите системи на тялото, дихателната, храносмилателната, репродуктивната, творческата сила в нас  има  необходимоста   да се движи и да се запълни, да преминава подхранена и енергитизирана. Един лесен начин  да започнете да имате достъп до силата на сънищата си е като започнете да ги записвате.Това е един лесен начин да се увеличи памета на съня .Сложете дневник и химикал до леглото си, и нека това да бъде първото нещо, което правите, преди да отворите очите си. След това погледнете символите и запишете всички чувства и мисли за съня си. Просто напишете първите си впечатления и започнете оттам. Сънищата  предоставят изключителни прозрения в подобряване на здравето ни, взаимоотношенията и кариерата. Започвайки да записвате чувствата, мислите и поривите си облечени в думи, вие ще бъдете изненадани от безценните съвети, които сънищата  ви дават спонтанно или когато сте поискали. Всичко, което ви се появи, не мислете, че е странно. Вижте как съня  отговаря на въпросите  ви, какви знаци ви дава облечени в обикновени думи, и наблюдавайте дали живота ви се подобрява. По този начин ще програмирате вашето съзнание да помни и скоро това ще се превърне във втора природа за вас. Воденето на дневник е ключова стъпка към овладяване на силата им. Колкото повече обърнете внимание на сънищата си, толкова повече те ще говорят с вас на по ясен език.Това е едно от най увлекателните пътувания в собствената ни сърцевина и овладяването на мощноста им е безценен дар за трансформирането на живота ни и връщане в собственият ни път!

You may also like...